Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

Το αχανές πολυσύμπαν
Σύμπαν

Η αρχέγονη διαστελλόμενη φυσαλίδα...


Πριν αποφασίσω, να αναρτήσω αυτό το τόσο ενδιαφέρον βίντεο, το είδα αρκετές φορές και στάθηκα σε πολλά σημεία του, με πάρα πολλές απορίες φυσικά!Μία από αυτές είναι αν θα μπορούσε όντως "μια φευγαλέα σκέψη να μας μεταθέσει σε μια άλλη διάσταση και σ ένα παράλληλο σύμπαν"...;


Όχι δεν είμαι φυσικός επιστήμονας, ένας ακόμη φυσικός άνθρωπος είμαι, όπως τόσοι άλλοι που ίσως  προσπαθούν να κατανοήσουν την οντολογική τους υπόσταση, μέσα σε αυτήν τη φυσαλίδα που λέγεται σύμπαν.
Η θεωρία αυτή όμως των παράλληλων συμπάντων, μήπως σημαίνει και το τέλος της "μοναδικότητας" μας; Ή μήπως  αυτή η "οντολογική μοναδικότητα" βρίσκει απλώς, πολλαπλές εκδοχές (πιθανότητες μας) στα παράλληλα σύμπαντα...;
     


3 σχόλια:

 1. Το συγκεκριμένο βίντεο είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον. Χαίρομαι για την επιλογή σου να το αναδημοσιεύσεις εδώ!

  Η αλήθεια είναι ότι, μετά από τέτοιες προσεγγίσεις, κάθε έννοια χάνει το "απόλυτο" της σημασίας της. Άρα και η έννοια της μοναδικότητας είτε του ανθρώπου είτε οποιασδήποτε άλλης οντότητας, σκέψης ή και αντικειμένου.
  Ίσως, η μόνη μοναδικότητα μένει να είναι, αυτή της πολυ-υπαρκτότητας των πάντων αλλά σε μοναδικές τους εκδοχές ανά σημείο της ύπαρξής τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απαντήσεις
  1. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ Δημήτριε, αν και θεωρώ ότι προσφέρεις πολύ πιο "εκπληκτικές" και ιδιαιτέρως διεισδυτικές αναλύσεις στο θέμα των Π.Σ. όπως επίσης και στην κβαντική φυσική...!!!
   Όπως και να 'χει, σε ευχαριστώ, γιατί αν και παλαιότερη η ανάρτηση, "έτυχε" να βρεθεί μπροστά σε κάποιον άνθρωπο, που εκτιμάει εξίσου τις τόσο σημαντικές πληροφορίες.
   Να είσαι καλά και καλή εβδομάδα.

   Διαγραφή