Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Με θέα τη Γη - Yann Arthus Bertrand
Ο παγκοσμίως γνωστός Γάλλος φωτογράφος Yann Arthus-Bertrand μοιράζεται μαζί μας ένα εντυπωσιακό πορτρέτο του πλανήτη Γη, καταφέρνοντας να συλλάβει με το φακό του φυσικές ομορφιές που προκαλούν δέος και ποτέ πριν δεν έχουμε δει. 
Το ντοκιμαντέρ, που αποτελεί μια ωδή στην ζωτικής σημασίας συμφιλίωση μεταξύ του ανθρώπου και της φύσης, προσκαλεί τον θεατή να προβληματιστεί με τις αλλαγές που επέρχονται στον πλανήτη μας και τις επιπτώσεις τους μελλοντικά στους κατοίκους του. Η μια μετά την άλλη οι εικόνες αποκαλύπτουν όχι μόνο την ομορφιά της γης, αλλά και την επιρροή του ίδιου του ανθρώπου στον εύθραυστο πλανήτη.
Η περιβαλλοντική υποβάθμιση του πλανήτη σε συνδυασμό με την παγκοσμιοποίηση και τον οικουμενικό χαρακτήρα των περιβαλλοντικών προβλημάτων, καθιστούν όσο ποτέ άλλοτε, επιβεβλημένη την ανάγκη της διαμόρφωσης πολιτών με περιβαλλοντική παιδεία. Πολιτών οι οποίοι θα μεταβούν από το στάδιο της περιβαλλοντικής ενημέρωσης και πληροφόρησης στο στάδιο της ανάληψης προσωπικής ευθύνης, αλλά και ενασχόλησης με τα περιβαλλοντικά προβλήματα, έτσι ώστε να συμβάλλουν μέσα από τη δική τους συμμετοχή και δράση, στην αντιμετώπιση τόσο των περιβαλλοντικών ζητημάτων, όσο και στη διαμόρφωση βιώσιμων κοινωνιών.


Planet Ocean film - Official Trailer
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου