Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ - Science Saved my Soul
Αφού πέρασε και  αυτή η τόσο μεγάλη θρησκευτική γιορτή, της Ανάστασης επέστρεψα στις προσωπικές μου ανησυχίες, (ίσως για κάποιους ανθρώπους κάπως, άκομψα) με ένα εκπληκτικό βίντεο από τον philhellenes με τίτλο "Η επιστήμη έσωσε την ψυχή μου". Το βίντεο ήρθε μπροστά μου με μια απίστευτη συγχρονικότητα, γιατί αυτές ήταν οι σκέψεις που μου είχαν πλημμυρίσει το μυαλό όλες αυτές τις Άγιες μέρες του Θείου δράματος,  που έβλεπα γύρω μου πόσο απολαυστικά απολαμβάνουμε, κάθε χρόνο με την ίδια κατάνυξη, μα κυρίως με μια υπέρμετρη όρεξη  για εκρήξεις  Ξυνίλας...Που μπορεί κάθε χρόνο και με τις ίδιες ακριβώς φράσεις να υπερτονίζουμε πόσο κατά είμαστε (στο φαινόμενο αυτό) , μα ποτέ να μην σκεφτόμαστε ότι εκεί μας οδηγεί το λάθος συναίσθημα και νεκρώνει κάθε ίχνος χαράς μέσα μας. 
"Ίσως, όταν η θρησκευτική "θεωρία" της Υπέρ Σημαντότητας μας, καταρρεύσει, νιώσουμε όλοι αυτή την ευλογία της άνασσας πνοής μας."

Ο τρόπος μπορεί και να 'ναι  τόσο απλός  "...μια σκοτεινή νύχτα αν κοιτάξεις ψηλά, μπορεί να δεις κάτι που θα σου αλλάξει τη Ζωή!"


Μία σημαντική παρένθεση που ένιωσα την ανάγκη να κάνω βλέποντας στο παρακάτω βίντεο, τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο, να δηλώνει στην ομιλία του, "2 δρόμοι για τον Θεό": «Διαφωνώ με την Θρησκεία και δυσκολεύομαι με την Επιστήμη. Ο δρόμος είναι η ταπείνωση»...
Την θέση μου την έχω παραθέσει, παραπάνω γι'αυτόν τον δρόμο, φυσικά την λέξη "ταπείνωση" θα την αντάλλαζα με την λέξη "κατανόηση" του ΕΝΙΑΙΟΥ που είναι το Σύμπαν...

Η Επιστήμη έσωσε τη ψυχή μου 

(Science Saved my Soul )Πριν τρία καλοκαίρια έμενα σ' ένα τροχόσπιτο, πολύ μακριά από την πλησιέστερη πόλη.Συνήθως ήταν απόλυτο σκοτάδι τη νύχτα.
Είχα δώσει τον λόγο μου, πως δεν θα κάπνιζα μέσα, έτσι κατά τις 01:00 βγήκα έξω να κάνω ένα τσιγάρο.

 Μετά από μερικά λεπτά που καθόμουν στο σκοτάδι, συνειδητοποίησα πως έβλεπα το χέρι μου αρκετά καθαρά.Κάτι που είχα προσέξει πως δεν μπορούσα να κάνω τις προηγούμενες νύχτες.


Έτσι κοίταξα επάνω, περιμένοντας να δω την πανσέληνο, αλλά το φεγγάρι δεν ήταν πουθενά.
Αντί για αυτό, υπήρχε ένα φωτεινό μακρύ νέφος.
Οι Ρωμαίοι το αποκαλούσαν Via Galactica(Ο δρόμος του Γάλακτος).Σήμερα το λέμε Γαλαξία.

http://4.bp.blogspot.com/-Ie9NGP87luA/TWGBwJ7CvTI/AAAAAAAAATQ/Zw3rwfCcMiI/s1600/milky+way+galaxy.jpg

Για εκείνους που έλειπαν από το μάθημα, τα βασικά είναι τα εξής:
1 έτος φωτός είναι 9,4 τρισεκατομμύρια χλμ και ο Γαλαξίας μας έχει διάμετρο περίπου 100.000 έτη φωτός.
Ο ήλιος μας είναι προς την άκρη μιας σπείρας του Γαλαξία περίπου 26.000 έτη φωτός από το κέντρο και χρειάζεται 200 με 250 εκατομμύρια χρόνια για να ολοκληρώσει μια τροχιά γύρω από το κέντρο.
Το Γαλαξία περιστοιχιζουν, πάνω και κάτω από τον δίσκο σαν σφαιρικό φωτοστέφανο, περίπου 200 σφαιρωτά σμήνη τα οποία περιέχουν μέχρι και 1 εκατομμύριο άστρα το καθένα.
Ο Γαλαξίας μας περιέχει 200δισεκατομμύρια άστρα πάνω κάτω.
Αυτοί οι αριθμοί είναι σημαντικοί, για να κατανοήσουμε τι είναι Γαλαξίας, αλλά όταν τους συλλογιζόμαστε, ένα μέρος του ανθρώπινου μυαλού διαμαρτύρεται ότι δεν μπορεί να είναι έτσι.
Και όμως, μια εξέταση των στοιχείων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έτσι είναι.Κι αν πάρεις αυτό το συμπέρασμα μια σκοτεινή νύχτα και κοιτάξεις ψηλά, μπορεί να δεις κάτι που θα σου αλλάξει τη Ζωή!

Έτσι μοιάζει ένας Γαλαξίας.Από το εσωτερικό του...από τα προάστεια του Ήλιου μας.
Χρησιμοποιώντας κυάλια, για κάθε άστρο που φαίνεται με γυμνό μάτι, μπορείς να δεις εκάτο γύρω του, όλα να αιωρούνται σε μια γκριζογαλάζια ομίχλη.
Αλλά με ένα μέτριο τηλεσκόπιο, αν περιμένεις να προσαρμοστούν τα μάτια σου στο σκοτάδι και εστιάσεις σωστά...θα δεις τι πραγματικά είναι αυτή η ομίχλη.

Και άλλα αστέρια.
Σαν σκόνη, να χάνονται στο άπειρο. 
Αλλά πρέπει να έχεις τη γνώση. Το να βλέπεις είναι το μισό. Εκείνη τη νύχτα πριν 3χρόνια ακόμα, ήξερα ένα μικρό μέρος του, του τι είναι εκεί έξω, τι πράγματα, σε τι κλίμακα, σε τι ηλικία, την βία και την καταστροφή, αποτρόπαια ενέργεια, απελπιστική βαρύτητα και την απόγνωση της απόστασης.
Αλλά νιώθω ασφαλής, γιατί ξέρω ότι ο κόσμος μου προστατεύεται από την ίδια την απόσταση που οι άλλοι φοβούνται. Είναι σαν το Σύμπαν να σου προβάλει κατά πρόσωπο ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΜΑΙ; Πόσο ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΕΙΜΑΙ; ΤΙ ΗΛΙΚΙΑ ΕΧΩ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΤΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΤΙ ΕΙΜΑΙ;
ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΕΜΕΝΑ; 


 
Κι όταν έχεις λίγη επαφή με την επιστήμη, μπορείς να χαμογελάσεις στο Σύμπαν και να του απαντήσεις: "Μεγάλε είμαι εσύ"...
Όταν κοίταξα τον Γαλαξία εκείνη τη νύχτα, ήξερα πως το μικρότερο τρεμόπαιγμα φωτός ήταν μια πραγματική σύνδεση του ματιού μου μεσω μιας δέσμης φωτός, με την επιφάνεια ενός άλλου ήλιου.
Τα φωτόνια που είναι τα μάτια μου εντοπίζουν, το φως που βλέπω, η ενέργεια με την οποία τα νεύρα μου αλληλεπιδρούν, προέρχεται από εκείνο το αστέρι. Πίστευα ότι δεν θα μπορούσα να το αγγίξω, κι όμως κάτι από εκείνο διασχίζει το κενό και αγγίζει εμένα. Θα μπορούσα να μην το μάθω ποτέ. Τα μάτια μου είδαν ένα μικρό φωτεινό σημείο, αλλά το μυαλό μου είδε πολύ περισσότερα. 
Βλέπω τις αόρατες εκρήξεις ακτίνων Γάμμα από γιγάντια αστέρια, να μετατρέπονται σε καθαρή ενέργεια από τη μάζα τους. Λάμψεις που εμφανίστηκάν στην άλλη άκρη του σύμπαντος πολύ πριν δημιουργηθεί η Γη. Βλέπω την αόρατη λάμψη των μικροκυμμάτων από τα απομεινάρια της ακτινοβολίας από την Μεγάλη Εκρηξη (CMB). 

http://1.bp.blogspot.com/-mUMuQKYrTpI/UEzmn1ZmyRI/AAAAAAAABHQ/kGIFI8slbVY/s1600/God-Particle.jpg

Βλέπω άστρα να περιπλανιούνται άσκοπα, με εκατοντάδες χλμ ανά δευτερόλεπτο και τον χωροχρόνο να καμπυλώνεται γύρω τους.
Μπορώ ακόμα να δω εκατομμύρια χρόνια στο μέλλον. 
Αυτό το γαλάζιο λαμπύρισμα θα εκραγεί μια ημέρα, αποστειρώνοντας κάθε κοντινό ηλιακό σύστημα σε μια αποκάλυψη που κάνει την οργή των ανθρώπινων θεών να ωχριά μπροστά της. Κι όμως από μια τέτοια καταστροφή δημιουργήθηκα. Αστέρια πρέπει να πεθάνουν ώστε να ζήσω.
Βγήκα από μια έκρηξη Supernova...

http://xfilexplore.com/wp-content/uploads/2011/05/Supernova-of-death-star.jpg

Το ίδιο κι εσύ.
Υπό το φως αυτού το αναντήρητου γεγονότος αυτής της δύσκολα αποκτηθήσας γνώσης, αυτής της μερικής αλλά διαφωτιστικής αλήθειας, τι θέση υπάρχει στον 21αιώνα και πέρα, για τους μαγικούς ισχυρισμούς των οργανομένων θρησκειών; 
Οι πρώτες θρησκείες ήταν πρωτόγονες, από κάθε άποψη. Εξαιτίας περιορισμένου πληθυσμού, επικοινωνίας και απλής γεωγραφίας δεν μπόρεσαν ποτέ να γίνουν κάτι περισσότερο από τοπικό ζήτημα. Αλλά οι θρησκείες εν καιρώ μεταλλάχθηκαν και εξελίχθηκαν καθώς κάθε νέα γενιά αγίων μάθαινε τι δουλεύει και τι όχι. Τι κάνει τους ανθρώπους υπάκουούς και τι προκαλεί εξεγέρσεις. Από ποιες ιδέες μπορεί να ξεφύγει κάποιος και ποιές θα τον στοιχειώνουν μέχρι να αναγκαστεί να καταφύγει στην προσευχή για να σταματήσει τον βασανιστικό φόβο. 
Όταν οι πληθυσμοί αυξήθηκαν λόγω της αργής αλλά σταθερής αύξησης της γνώσης, οι θρησκείες άρχισαν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Από θεούς του αέρα, του κεραυνού και της θάλασσας, οι απειλές, τα κίνητρα και οι ισχυρισμοί κλιμακώθηκαν μέχρι που κάθε επικρατούσα οργανωμένη θρησκεία έχει ένα παντοδύναμο, πανάγαθο, πανεπόπτη Θεό και λέξεις όπως άπειρο και αιωνιότητα χρησιμοποιούνται εύκολα ενώ όλες οι άλλες λέξεις κακοποιούνται μέχρι που σημαίνουν ότι οι θρησκείες θέλουν.
Εκείνη τη νύχτα κάτω από το Γαλαξία δεν μπορώ να πω ότι είχα μια θρησκευτική εμπειρία, γιατί ξέρω ότι δεν ήταν θρησκευτική από καμιά άποψη. Σκεφτόμουνα γεγονότα και φυσική, προσπαθώντας να δω τι είναι και όχι τι θα ήθελα να είναι...
Δεν υπάρχει λέξη για τέτοιες εμπειρίες που προέρχονται από επιστημονική και όχι μυστικιστική αποκάλυψη.
Ο λόγος είναι πως κάθε φορά που κάποιος έχει κάποιο ... "εγκεφαλικό οργασμό" η θρησκεία το κλέβει λέγοντας "Ααα, είχες μια θρησκευτική εμπειρία".
Και οι πνευματιστές θα πούν τις ίδιες βλακείες. Και οι δύο πλευρές εκνευρίζονται όταν ένας άθεος σαν εμένα τους πει πως είχα τέτοιες εμπειρίες μόνο αφού απέρριψα οτιδήποτε υπερφυσικό. Αλλά πρέπει να παραδεχτώ πως μετά από τέτοιες εμπειρίες τις στιγμές που η πραγματικότητα με χτυπάει, σαν να κέρδισα στο Λόττο, συχνά σκέφτομαι την θρησκεία...Και πόσο τυχερός είμαι που δεν είμαι θρησκευόμενος. 

Θες να μάθεις κάτι για τον Θεό; Ωραία, αυτός είναι ένας Γαλαξίας αν ο Θεός υπάρχει, ο Θεός τον έφτιαξε. Κοίτα τον. Αντιμετωπισέ τον. Αποδέξου τον.Προσαρμόσου γιατί αυτή είναι η αλήθεια και μάλλον δεν θα αλλάξει πολύ.
Έτσι δουλεύει ο Θεός. Ο Θεός μάλλον θα ήθελε να το  κοιτάξεις. Να μάθεις γιαυτό. Να προσπαθήσεις να το κατανοήσεις. Αλλά αν δεν μπορείς να κοιτάξεις -δεν προσπαθήσεις να καταλάβεις- τι λέει αυτό για την θρησκεία σου;
Όπως είπε κάποτε ο επίσκοπος Lancelot Andrews "όσο πιο κοντά η εκκλησία, τόσο πιο μακριά από τον Θεό". 
Ίσως πρέπει να τρέξεις: Μακριά από το τζαμί, μακριά απότην εκκλησία. Μακριά από τους ιερείς και τους ιμάμηδες.
Μακριά από τις γραφές, για να έχεις κάποια ελπίδα για να βρεις τον Θεό.
Χώρεσε ένα μικρό κομμάτι ενός Γαλαξία στο μυαλό σου, και τότε θα έχεις μια καλύτερη ιδέα του τι ψάχνεις.
Αν κατανοήσεις μερικώς την κλίμακα ενός Γαλαξία θα νιώσεις μηδαμινός...!
Κι αν αναλογιστείς όλους τους άλλους Γαλαξίες, μικραίνεις άλλες 100δισεκατομμύρια φορές.
Αλλά μετά θυμάσαι τι είσαι: Τα γεγονότα που σε κάνουν να νιώθεις ασήμαντος, σου λένε και πως έφτασες εδώ.Είναι σαν να γίνεσαι πιο πραγματικός, ή το σύμπαν γίνεται πιο πραγματικό. Ξαφνικά ταιριάζεις. Ξαφνικά ανήκεις. Δεν χρειάζεται να υποκλίνεσαι. Δεν χρειάζεται να κοιτάς αλλού. Τέτοιες στιγμές πρέπει απλά να θυμάσαι να αναπνέεις. Το σώμα ενός νεογέννητου είναι όσο παλιό είναι το σύμπαν.


 http://fc01.deviantart.net/fs41/i/2009/005/c/1/Universe_Embryo_by_fresco_child.jpg

Η μορφή είναι νέα και μοναδική, αλλά τα υλικά είναι 13,7 δισεκατομμυρίων ετών, επεξεργασμένα με πυρηνική σύντηξη μέσα σε αστέρια, δεμένα με ηλεκτρομαγνητισμό.
Ψυχρές λέξεις για θαυμαστές διαδικασίες.


Και αυτό το μωρό ήσουν εσύ. Είσαι εσύ.
Είσαι καταπληκτικός!
Όχι μόνο ζωντανός αλλά και με μυαλό!
Ποιος ανόητος θα το αντάλλαζε αυτό, για κάθε νικητήριο λαχείο που έχει κληρωθεί ποτέ;
Όταν συγκρίνω, τι έχει κάνει η επιστημονική γνώση ΓΙΑ εμένα και τι προσπάθησε η θρησκεία ΣΕ εμένα, μερικές φορές, κυριολεκτικά, ανατριχιάζω...
Οι θρησκείες λένε στα παιδιά ότι μπορεί να πάνε στην κόλαση και ότι πρέπει να πιστεύουν, ενώ η επιστήμη λέει στα παιδιά ότι προέρχονται από αστέρια και δίνει επιχειρήματα στα οποία μπορούν να πιστέψουν.
Έχω πει σε πολλά παιδιά για αστέρια και άτομα και Γαλαξίες και για την Μεγάλη Εκρηξη και ποτέ δεν είδα φόβο στα μάτια τους, μόνο θαυμασμό και περιέργεια.
Θέλουν κι άλλο! 

http://www.wildwoodcircle.com/wp-content/uploads/2012/09/child-in-starry-universe.jpg
 Γιατί τα παιδιά κολυμπούν σε αυτό, ενώ οι μεγάλοι πνίγονται σε αυτό;

http://1.bp.blogspot.com/_CdZU0eWa6UI/TFtzGPvvqyI/AAAAAAAAHYU/NbIE1E07sA8/s320/we_are_all_A_child_of_the_universe.jpg
 Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα μεταξύ της παιδικής ηλικίας και της ενηλικίωσης;
Μπορεί να φταίει που κάποιος μας υποσχέθηκε κάτι τόσο όμορφο που σε σύγκριση το σύμπαν μοιάζει βαρετό, άδειο ακόμα και τρομακτικό;
Μπορεί να έχει φτιαχτεί από κάποιον δημιουργό, αλλά η θρησκεία το έχει κάνει να φαίνεται άσχημο.
Η θρησκεία κάνει οτιδηποτε δεν έχει σχέση με αυτή να φαίνεται ανίερο και αμαρτωλό ενώ ωραιοποιεί και εξυμνεί τα λάθη της, τα ψέματά της και τις προκαταλήψεις της, σαν ένα γουρούνι που φοράει τα  ομορφότερα ρούχα.
Στις προσπάθειές της να σταματήσουμε ν' αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα, η θρησκεία έγινε η πραγματικότητα που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε.
Κοίτα τι μας έκανε η θρησκεία να κάνουμε, σε εμάς και στους άλλους.Η θρησκεία μας έκλεψε την αγάπη και την αφοσίωση και την έδωσε σε ένα βιβλίο, σε ένα τηλεπαθητικό πατέρα που λέει στα παιδιά του ότι αγάπη σημαίνει να γονατίζεις μπροστά του.
Δεν είμαι γονιός, αλλά αυτά τα παιδιά μάλλον θα μεγαλώσουν προβληματικά.
Δεν μπορεί να είναι υγιεινό για ένα παιδί ή για ένα είδος. 
Από παλιά και για πολύ καιρό μας έλεγαν πως υπήρχε μόνο η Γη, ότι είμασταν το κέντρο των πάντων.
Αυτό αποδείχθηκε λάθος.
Ακόμα δεν έχουμε προσαρμοστεί. Ακόμα είμαστε σοκαρισμένοι. Το σύμπαν δεν είναι αυτό που περιμέναμε.Δεν είναι αυτό που μας είπαν.
Αυτή η κοσμική κατανόηση, μας είναι κάτι νέο. Αλλά δεν πρέπει να φοβόμαστε. Ακόμα είμαστε εξαιρετικοί.Ακόμα είμαστε ευλογημένοι.
Και μπορεί ακόμα να υπάρχει παράδεισος, αλλά δεν θα είναι τέλειος. Και θα πρέπει να τον χτίσουμε μόνοι μας.
Αν έχω κάτι που θα μπορούσε να ονομαστεί ψυχή και χρήζει σωτηρίας, τότε, η επιστήμη είναι αυτή που μου την έσωσε, ...από την θρησκεία.
Μερικοί βρίσκουν πολύ καταθληπτικό το ότι το σύμπαν μπορεί να υποστηρίξει ζωή για άλλα 30 δισεκατομμύρια χρόνια.

30 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!
Πλάκα μου κάνεις...;;;


Αντέγραψα όλη την ομιλία του βίντεο στην περίπτωση που το βίντεο διαγραφεί!

10 σχόλια:

 1. υπέροχο αλλά μακρύ, σεντόνι :) όμως άν μιλάς για τον γαλαξία, έτσι είναι και λίγα έγραψες!!!
  βρε τι έπαθα...βρήκα το σχόλιο που μου άφησες αλλά δεν έβγαινε καμία ελληνική γραμματοσειρά για να το διαβάσω...ούφ...κάτι απο youtube ή blogspot διαβαζόταν καθαρά σαν λέξη, αν είναι δυνατόν...το σύμπαν συνωμότησε αλλά σιγά μην μασήσουμε

  καλώς σε βρήκα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλώστηνε τη Μέλισσα που ζουζουνάει λεβέντικα.
   Αν θα μείνεις για απογευματινό...πέρασε κατευθείαν στους μπαξέδες των άνθεων(και σερβιρίσου).
   Να είσαι καλά Melissa lli, σ' ευχαριστώ που Bbzzzjjjjjjjj...στους σκοταδόκηπούς μου!

   Διαγραφή
 2. Αναρωτιέμαι τί ύφος έχει το blog; Τι υπηρετεί; Τον σκοταδισμό ή το ανατέλλον Φως;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλησπέρα.Υφος...τι ύφος έχει το blog, χαμογελαστό, φυσικά!
  Τώρα το τι υπηρετεί...;;;Για να υπηρετώ κάτι, ακόμη και μια ιδέα πρέπει να είμαι δούλη, ή έστω να έχω "αφέντη".Επέλεξα, στο μέρος αυτό, που ονομάζεται blog, να αφήσω έξω τα παραπάνω(αφεντικά και δούλους).
  Αυτό που Θα επιθυμούσα να προάγει,(στη θεματολογία του το blog) είναι ίσως μια διαφορετική αντίληψη, σε αυτή την ισορροπία του εαυτού μας στο σκοτάδι και το φως.
  Αυτός πάντως που έχει "μάτια ανοιχτά", θα δει κάτι (απλά)σκοτεινό!Αυτός που έχει ανοιχτό μυαλό (μπορεί) και να τυφλωθεί απ' το Φως.
  Και αυτός που έχει και τα δύο...θα αποκτήσει το "ύφος" του blog (χαμογελαστό)!

  Καλό σου βράδυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλημέρα Χριστίνα σκοταδισμός εσύ?Σαν κακό ανέκδοτο μου ακούγεται αλλά δεν παρεξηγώ τον φίλο γιατί δεν είχε τη τύχη να σε γνωρίσει.
  Όσο για το βίντεο που υπάρχει παραπάνω σου δίνω συγχαρητήρια,το ανέβασα στο astrovox σαν θέμα και έχει ξεπεράσει έως αυτή τη στιγμή τις 2000 προβολές με τις όποιες αντιδράσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα Ευτάστριε.Τύχη!Μάλλον την δική σου ατυχία περιγράφεις που με "γνώρισες", (χαχα).
   Αυτό πάντως, το "σκοταδιστικό γεγονός",(μιας και αναφέρθηκες στο "σκοταδισμό") καλά θα ήταν να μην το ανέφερες.
   Φαντάζομαι, ότι καταλαβαίνεις σε τι αναφέρομαι...!!!
   Να είσαι καλά, για τα καλά σου λόγια.

   Διαγραφή
 5. το σχόλιό μου δεν εμφανίστηκε???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα σου και καλώς όρισες Humorous Dramer!
   Το πολύ όμορφο σχόλιό σου, φυσικά και εμφανίστηκε και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
   Συγχώρεσε με όμως για την καθυστέρηση της απάντησης.Έχω ελαφρυντικά!
   Το καλοκαιράκι μας απειλεί ότι θα κάνει "έφοδο" με υψηλές θερμοκρασίες, με συνέπεια να έχω στήσει καυγά με τα χειμερινά ρούχα και υποδήματα...γιατί πρέπει να ξανά επιστρέψουν σε "θερινή νάρκη"!!!
   Να είσαι καλά και πάλι σε ευχαριστώ.

   Διαγραφή
 6. Καλώς σε βρίσκω.!

  Θα κάνω ποδαρικό μ' ένα αγαπημένο μου στίχο (που παράφρασα κάπως ωστόσο να ταιριάξει με τον άξονα του θέματος.

  Εγώ δεν είμαι μοναχή,
  φωτίζομαι με τ' αστρα.
  μου φέρνει ο άνθρωπος Θεό,
  η Άβυσσος γοητεία.
  μέσα στο σύμπαν περπατώ,
  βουτώ στην αμαρτία - αυτού του γαλαξία...

  Πολύ ενδιαφέρον το blog σου.

  Χαιρετώ σε.!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα και καλώς όρισες Αόρατη...
   Χαίρομαι πολύ που έγινες "ορατή" στη χαοτική μαγεία και για την πολύ όμορφα προσαρμοσμένη, αφιέρωσή σου!
   Σε ευχαριστώ πολύ, για τον καλό σου λόγο.
   Καλή σου συνέχεια , στα όμορφα δημιουργήματά σου.

   Διαγραφή